Interhave Kopersteden

Opdrachtgever: Interhave Bedrijfshuisvesting

Uitvoering: Van den Brink

Architect: Artec Architecten

Werkzaamheden: Hoofdconstructeur, vergelijk van traditioneel en innovatief dakelementensysteem, 3D-uitwerking van fundering en constructie tot productie.

 

Projectomschrijving

In samenwerking met een innovatieve dakelementen-leverancier heeft Interhave Bedrijfshuisvesting in Enschede een nieuw pand gebouwd met een vrije overspanning van 20 meter!

Het dakelementensysteem is opgebouwd uit koudgevormde liggers in de vorm van een I-profiel. Een element wordt prefab gemaakt en in het werk op de warmgewalste constructie ingehangen. Dakplaten, isolatie en dakbedekking zijn al aangebracht en alleen de naden hoeven in het werk nog afgewerkt te worden. 

Wij hebben eerst een berekening gemaakt van het pand wanneer deze traditioneel uitgevoerd zou worden, om deze vervolgens te vergelijken met het dakelementensysteem. Hierbij is een besparing van ongeveer 46% gerealiseerd! Het nieuwe ontwerp is in Tekla tot in detail uitgewerkt waarna het model aan Van den Brink is overgedragen. Deze heeft uit het Teklamodel de productie aangestuurd en de montage uitgevoerd.