Herbouw loods Ridderkerk

Uitvoering: Van den Brink ( levering staalconstructie), Meyer Metaal (plaatsing constructie), Stedupro (beplating) en Nolte mezzanine 

Werkzaamheden: Hoofdconstructeur, toetsing bestaande fundering en uitwerking bovenbouw, 3D uitwerking van fundering en constructie tot productie, inclusief beplating.

 

Projectomschrijving

De opdrachtgever had de wens zijn bestaande loods te vervangen, een stuk uit te breiden en te verhogen. Hierbij was de uitdaging dat de bestaande fundering (deels) hergebruikt moest worden en dat de loods driezijdig ingebouwd was. Ook was de loods van oorsprong gebouwd als één loods waarbij deze gedeeld werd met naastgelegen perceel. 

De vloer onder de bestaande loods was niet onderheid en stond op een balkfundering. De wens van de opdrachtgever was om een onderheide vloer te storten om verzakking te voorkomen. Op basis van archiefstukken zijn de paalposities in kaart gebracht en is een RFEM berekening gemaakt van de fundering waarbij ook de oude palen benut zijn. Hiervan is een 3D model gemaakt inclusief bijbehorende palen- en wapeningstekeningen. 

Doordat de loods driezijdig ingebouwd was moest rekening worden gehouden met de wijze van beplaten omdat deze van binnenuit gemonteerd moest worden. Hiervoor is extra hulpstaal opgenomen en de beplating is uitgewerkt. Daarnaast zijn voorzieningen in de constructie opgenomen om een mezzaninevloer te kunnen plaatsen. Door het 3D model te delen kon dit perfect op elkaar worden afgestemd.