NIEUWS

DFE149A0-93E6-4480-9FAE-5959CEE863B3

In de vorige blog hebben we gekeken naar de toepassing van staalframe vanuit het perspectief van een constructeur. In deze blog kijken we naar staalframebouw vanuit het perspectief van een installateur. Voor de installatietechniek zijn er flink wat voordelen maar uiteraard ook enkele aandachtspunten.

In de vorige blog hebben we gezien wat de overwegingen van de opdrachtgever waren om voor staalframe te kiezen. Daarnaast hebben we een aantal principedetails uitgewerkt zoals deze bij de woning in Ridderkerk zijn toegepast. In deze blog zullen we vooral kijken naar de belangrijkste punten die aandacht vragen bij het maken van een constructieberekening. Er zal worden ingegaan op stabiliteit en detaillering van de elementen. Daarnaast zullen een aantal kritische details onder de aandacht worden gebracht.

In onze vorige blog hebben we kort besproken wat de belangrijkste voordelen én aandachtspunten van staalframe zijn. We hebben de voordelen van deze bouwmethode uitgewerkt, zoals het lichte gewicht, de hoge vormvrijheid, de grote overspanningen en de geschiktheid voor prefabricage. In deze blog laten we de opdrachtgever aan het woord om zijn persoonlijke ervaringen en overwegingen om voor staalframebouw te kiezen, te delen.

In onze vorige blog hebben uitgelegd hoe we betrokken raakte bij de bouw van een vrijstaande woning in Ridderkerk. Deze woning is prefab uitgevoerd volgens de staalframe bouwmethode. Voor we hiervan de voor- en nadelen benoemen eerst wat achtergrond over de bouwmethode.

De bouw staat voor grote uitdagingen op het gebied van strengere wet- en regelgeving ten aanzien van stikstof en duurzaamheid, oplopende kosten en gebrek aan arbeidskrachten. De oplossing wordt gezocht in prefab bouwen.  Wat zou het voor de (huizen)markt betekenen wanneer huizen sneller, goedkoper, beter en completer gebouwd kunnen worden door de toepassing van staalframe?

Blog 5: Installateur

Staalframe voor de installateur

Blog 4: Constructeur

Bouwen met staalframe is net even anders dan traditioneel, waar moet je op letten…

Blog 3: Opdrachtgever

Waarom als opdrachtgever kiezen voor staalframe? 

Blog 2: Wat is staalframebouw eigenlijk?

Voordelen en aandachtspunten bij het bouwen met staalframe…         

Blog 1: CFP Engineering winnaar BIM Award

Door de vakjury zijn wij verkozen tot winnaar van de Tekla BIM Award 2022!